Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schema de sprijin pentru sectorul HoReCa: Înscrierile ar urma să înceapă după 1 iunie

Miercuri, 31.03.2021, Secretarii de Stat ai Ministerului Economiei, Antreprenorialului și Turismului s-au întrunit cu reprezentanții mai multor asociații profesionale și organizații patronale din turism pentru a dezbate modalitatea prin care va fi implementată schema de ajutor de stat destinată industriei HoReCa.

Secretarul de stat Paul Ene a făcut cunoscut interesul MEAT de a elimina problemele de înregistrare pe platforma electronică cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Au fost aduse clarificări din partea Secretarului de Stat Valentina Sagyo privind baza de calcul și categoriile de venituri care intră în componența cifrei de afaceri, ce stă la baza formulei de calcul pentru obținerea granturilor.

În cadrul ședinței au fost menționate și modificările care urmează să fie dezbătute și votate de Camera Deputaților:

  • eliminarea limitărilor aduse cheltuielilor eligibile prin OUG nr.10/2021 prin articolul 5, alineatul 5: „Din grantul acordat beneficiarii pot achita obligațiile fiscale, precum și alte creanțe bugetare administrate de organul fiscal central, care se înregistrează la plată după data acordării ajutorului de stat și până la expirarea perioadei de 12 luni, respectiv 24 de luni, prevăzută la art. 5.”
  • posibilitatea de opta pentru virarea granturilor în conturi deschise la băncile comerciale, ce vor fi selectate în program printr-o procedură transparentă;
  • majorarea plafonului maxim cumulativ, pentru prezenta schemă și alte măsuri de sprijin COVID-19, de la 800.000 euro, la 1.800.000 euro.

Conform comunicatului oficial, în a doua jumătate a lunii aprilie, proiectul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HoReCa va fi supus dezbaterii publice.

Deschiderea etapei de înscriere va fi realizată după 1 iunie. Până la această dată, beneficiarii vor putea depune, conform termenelor legale, situațiile financiare obligatorii, se arată în comunicatul oficial.

Sursa: MEAT

Vizualizări: 2182