Miercuri, 31.03.2021, Secretarii de Stat ai Ministerului Economiei, Antreprenorialului și Turismului s-au întrunit cu reprezentanții mai multor asociații profesionale și organizații patronale din turism pentru a dezbate modalitatea prin care va fi implementată schema de ajutor de stat destinată industriei HoReCa.
Secretarul de stat Paul Ene a făcut cunoscut interesul MEAT de a elimina problemele de înregistrare pe platforma electronică cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Au fost aduse clarificări din partea Secretarului de Stat Valentina Sagyo privind baza de calcul și categoriile de venituri care intră în componența cifrei de afaceri, ce stă la baza formulei de calcul pentru obținerea granturilor.
În cadrul ședinței au fost menționate și modificările care urmează să fie dezbătute și votate de Camera Deputaților:
Conform comunicatului oficial, în a doua jumătate a lunii aprilie, proiectul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HoReCa va fi supus dezbaterii publice.
Deschiderea etapei de înscriere va fi realizată după 1 iunie. Până la această dată, beneficiarii vor putea depune, conform termenelor legale, situațiile financiare obligatorii, se arată în comunicatul oficial.
Sursa: MEAT