Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

776 de proiecte depuse pentru finantarea microintreprinderilor

Cele mai multe proiecte - 776 de proiecte – s-au depus in cadrul domeniul de interventie a carui termen limita de depunere a fost 16 iunie, 4.3 Sprijinirea microintreprinderilor, proiecte ce se afla in curs de evaluare. Valoarea totala a acestora este de peste 116 milioane euro.
Proiectele cu cea mai mare valoare financiara au fost depuse pentru infrastructura de transport regionala si locala - 113 proiecte cu o valoare de aproximativ 1,28 miliarde de euro. Pe primul loc se afla Regiunea Nord Est cu 33 de proiecte depuse, urmata de Regiunea Sud Vest cu 26 de proiecte si Regiunea Sud Est cu 15 proiecte. Pe ultimul loc in clasament, in functie de valoarea proiectelor depuse, este Regiunea Bucuresti Ilfov, cu doar 5 proiecte, se arata intr-un raport al MDLPL . In cadrul acestei axe s-au semnat 2 contracte, cu Consiliul Judetean Harghita si Consiliul Judetean Gorj.
Pentru celelalte axe au fost depuse: 28 de proiecte pentru infrastructura sociala, 21 de proiecte pentru dezvoltarea turismului, iar pentru asistenta tehnica au fost deja semnate 10 contracte de finantare.

Mai sunt de lansat cereri

Se estimeaza ca in luna iulie sa fie lansata axa privind dezvoltarea durabila a oraselor, dupa ce Consiliul National de Coordonare va lua o horatare cu privire la alocarile financiare pentru polii de crestere si polii de dezvoltare urbana si va stabili modul in care celelalte autoritati de management pot furniza sprijin pentru polii de crestere.
Domeniul privind promovarea turismului va fi lansat dupa aprobarea de catre MEF a listei privind cheltuielile eligibile.

Mirela Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 83