Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

FRDS: Lista definitivată a beneficiarilor apelului restrâns Reducerea sărăciei

Fondul Român de Dezvoltare Socială a transmis marți, 2 martie 2021, faptul că dintre cei 7 „competitori” care au depus proiecte în cadrul apelului restrâns Reducerea sărăciei, deschis în luna decembrie 2018, doar 3 vor beneficia de finanțarea activităților propuse.

Conform comunicatului oficial, este vorba de Asociaţia Misiunea Creştină Armata Salvării din România (promotor al proiectului SMART – Servicii multifuncționale antisărăcie pentru reintegrare și transformare), Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj – ADIZMC (care a obținut finanțare pentru proiectul Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj) și Reprezentanţa în România a Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii –  UNICEF (inițiator al proiectului Asigurarea incluziunii sociale – ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili din România).

Dacă proiectul depus de UNICEF e încă în etapa de contractare, celelalte două se află deja în cel de-al doilea an de implementare, înregistrând rezultate intermediare importante, potrivit FRDS.

Servicii multifuncționale pentru persoane vulnerabile din București, Iași și Ploiești

Până la sfârșitul anului 2020, în cadrul proiectului SMART, implementat de Armata Salvării România, peste 800 de persoane care locuiau pe stradă sau se încadrau în alte categoii de vulnerabilitate (mai mult de jumătate din numărul total de beneficiari vizați prin proiect) au primit servicii de informare, consiliere, ajutor stradal ocazional, evaluare medicală și tratamente. Patru servicii sociale (două centre de zi, un centru de consiliere și un serviciu pentru persoane care locuiesc în stradă) au fost înființate în acest sens, la București, Iași și Ploiești, și funcționează conform celor prevăzute prin proiect.

Sprijin pentru romii din Pata-Rât, Cluj-Napoca

În aceeași perioadă, în cadrul proiectului Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj, a devenit funcțional la Cluj-Napoca un Centru Social Comunitar, prin intermediul căruia sunt asigurate servicii educaționale, sociale și medicale pentru persoane vulnerabile din Zona Metropolitană Cluj, în special pentru membii comunității Pata-Rât. În cadrul centrului, peste 70 de elevi au beneficiat în ultimul an de servicii de sprijin educațional și de mentorat, precum și de alte măsuri de prevenire a abandonului școlar. Dintre cei patru elevi de clasa a VIII-a sprijiniți prin proiect, doi au intrat la licee de top din Cluj-Napoca, fiind primii elevi din Pata-Rât care accesează învățământul liceal. De asemenea, prin intermediul centrului, cca. 60 de adulți vulnerabili au beneficiat de servicii sociale (acces la venituri minime, alocații pentru copii, sprijin pentru angajare, consiliere etc.), iar pentru 41 de persoane vulnerabile a fost facilitat accesul la servicii medicale.

Sursa: FRDS

Vizualizări: 224