Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

328 milioane de euro pentru a sprijini 1.630 de cercetători în cadrul burselor individuale Marie Skłodowska-Curie

Comisia a anunțat luni, 8 februarie 2021, rezultatele apelului pentru acțiuni Marie Skłodowska-Curie (MSCA) din 2020 pentru burse individuale.

Subvențiile sunt finanțate prin programul Uniunii Europene Orizont 2020 pentru cercetare și inovare și sunt acordate unor cercetători excelenți și cu experiență pentru a lucra la proiecte în toate domeniile de cercetare, primind în același timp formare și supraveghere pentru a-și îmbunătăți abilitățile și a-și spori cariera.

Un total de 328 milioane euro va finanța 1.630 de cercetători postdoctorali excelenți care lucrează la universități și organizații de cercetare din Europa și din întreaga lume, precum și în industrie și întreprinderi mici și mijlocii. Bursierii vor lucra la proiecte care abordează provocări globale precum schimbările climatice, sănătatea și migrația, precum și în domenii relevante pentru misiunile Uniunii Europene, inclusiv cancerul, orașele inteligente, solul și oceanele sănătoase.

Context

Acesta a fost ultimul apel al burselor individuale MSCA în cadrul programului Orizont 2020 pentru cercetare și inovare. MSCA va continua să fie o parte esențială a Spațiului european de cercetare, sprijinind cercetătorii post-doctorali excelenți pentru a-și spori potențialul creativ și inovator, dobândind noi competențe prin formare avansată, cercetare internațională, interdisciplinară și intersectorială.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 110