Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Executivul a aprobat un proiect de lege prin care companiile care au statul ca acționar majoritar să poată accesa fonduri din sectorul privat

În cadrul ședinței de guvern de ieri, 3 februarie 2021, a fost aprobat un proiect de lege prin care se abrogă legea 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, lege prin care se suspenda dreptul companiilor din România, unele dintre cele unde statul este acționar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat.

În ședința de guvern de astăzi (n.r ieri), a fost aprobat un proiect de lege foarte mult așteptat, în special de partea puternică a economiei, de economia privată. A fost o lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare și neîncredere în România - o lege care a fost aprobată în Parlamentul României. Proiectul de lege aprobat acum de Guvern abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru economia de piață: suspenda dreptul companiilor din România - unele dintre cele unde statul este acționar majoritar - să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Acest proiect de lege merge la Parlament”, a declarat premierul României, Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 189