Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Active Citizens 4 Human Rights: Program online și offline de consolidare a capacității organizațiilor pentru drepturile omului

Active Citizens Fund România a anunțat ieri, 29 ianuarie 2021, derularea programului Active Citizens 4 Human Rights în perioada martie-octombrie 2021, prin întâlniri online lunare cât și un eveniment offline în Oslo, Norvegia.

Programul Active Citizens 4 Human Rights va reuni peste 50 de organizații care lucrează prioritar în domenii ce țin de drepturile omului din toate țările beneficiare ale programului Active Citizens Fund și din Norvegia, cărora le va oferi oportunitatea de a discuta despre cele mai dificile și presante probleme cu care acestea se confruntă în activitatea lor, cu scopul de a le consolida capacitatea organizațională.

Programul va cuprinde următoarele etape:

  1. Apel și selecție a organizațiilor participante, în perioada ianuarie-februarie 2021.
  2. Implicarea organizațiilor selectate în întâlniri lunare (1 întâlnire pe lună) de aproximativ 4 ore fiecare, în perioada martie – iunie 2021, pe diferite subiecte de interes după cum urmează:
  • Martie – Connecting month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program din Norvegia și statele beneficiare și care va crea contextul în care acestea să se întâlnească informal și să înceapă să își împărtășească aspecte importante legate de munca lor, o întâlnire din care vom extrage idei despre nevoile lor de consolidare a capacităților.
  • Aprilie – Crisis management month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program, care va aduce experți pe tematica lunii și va propune discuții despre procese și metodologii despre cum să abordăm situațiile de criză, în special în realitatea pandemiei (dar nu numai) ca material pentru discuții.
  • Mai – Constituency month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program, care va aduce experți pe tematica lunii și va propune discuții despre procese și metodologii despre cum să atragi mai mulți susținători pentru activitatea organizației.
  • Iunie – Campaigning month – întâlnire facilitată online care va reuni toate organizațiile implicate în program, care va aduce experți pe tematica lunii și va propune discuții despre procese și metodologii despre cum să planifici și să implementezi în mod eficient campanii pentru drepturile omului, în special la nivel local.În perioadele dintre întâlnirile lunare vor exista și o serie de ”teme” care să consolideze procesul de învățare din ateliere, pe tematicile propuse.
  1. Pe baza întâlnirilor avute, vom mai avea câteva „teme” de realizat în perioada iulie – august/ septembrie 2021 care să pregătească întâlnirea offline din Oslo.
  2. Întâlnire offline în Oslo, Norvegia, timp de 2 zile în luna septembrie / octombrie 2021. Mai multe informații despre această întâlnire se vor transmite organizațiilor selectate pentru program.

Pentru acest program, FDSC caută să selecteze 4 organizații din România, ONG-uri mici/ grass route / locale care lucrează pe subiecte de drepturile omului, interesate de consolidarea capacități lor, motivate să se implice pe toată perioada programului și dispuse să participe activ în toate etapele acestuia. Pentru evenimentele online pot participa mai multe persoane/ persoane diferite din cadrul organizațiilor selectate, pentru evenimentul offline din Oslo, o singură persoană per organizație va putea participa.

Înscrierile la program se pot realiza până vineri, 5 februarie 2021, prin completarea formularului disponibil aici.

Selecția se va realiza până la data de 10 februarie 2021 și va lua în calcul interesul și motivația de participare, experiența relevantă pe tematica propusă, modul în care se propune utilizarea ulterioară a informaţiilor/ cunoştinţelor dobândite.

Sursa: Active Citizens Fund România

Vizualizări: 141