Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Înscrieri pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni!

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat în fiecare an proiectelor europene realizate de tineri care au o puternică dimensiune europeană.

Cum puteți participa?

Toți tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din orice stat membru al Uniunii Europene, pot prezenta proiecte pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni.

Proiectele pot fi prezentate individual sau, de preferință, în grupuri.

Acestea ar trebui să promoveze înțelegerea europeană și internațională, să favorizeze dezvoltarea unui sentiment comun al identității și al integrării europene, să asigure modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și să ofere exemple concrete de cetățeni europeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunități.

Pentru ediția din 2021 a premiului, înscrierile se pot face până la data de 1 februarie 2021 aici.

Premiul

Cei trei câștigători vor fi selectați dintre 27 de proiecte desemnate de către juriile naționale din toate statele membre UE. Laureatul Premiului I va primi 7.500 de euro, cel al Premiului al II-lea 5.000 de euro și cel al Premiului al III-lea 2.500 de euro.

Reprezentații celor 27 de proiecte câștigătoare la nivel național vor fi invitați la ceremonia de decernare, care va avea loc în mai 2021 la Aachen.

Regulile

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • promovează înțelegerea europeană și internațională
  • favorizează dezvoltarea unui simț comun al identității și integrării europene
  • servesc drept model pentru tinerii care locuiesc în Europa
  • oferă exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o singură comunitate.

Pentru întrebări referitoare la competiție, persoanele interesate pot trimite un e-mail la adresa ECYP2021@ep.europa.eu.

Mai multe detalii referitoare la competiție sunt disponibile aici

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 341