Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schema de ajutor de stat dedicată operatorilor culturali va fi trimisă către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat astăzi, 14 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că schema de ajutor a fost finalizată la nivelul Ministerului Culturii și „chiar astăzi  pleacă pe circuit către Ministerul Economiei, acolo va fi supusă unei analize și la nivel guvernamental”.

Acesta a precizat că schema „poate fi perfecționată la Ministerul Economiei sau la nivel de Secretariat General al Guvernului”.

Schema de granturi pentru sectorul cultural a fost anunțată în data de 18 noiembrie și prevedea un buget estimat de 100 milioane de euro. Ajutorul se acorda sub formă de granturi, respectiv:

  • Microgranturi cu o valoare fixă de 4.000 de euro;
  • Granturi variabile raportate la vânzarea de carte din anul 2019 sau la numărul de bilete comercializate în anul 2019, cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Mai multe detalii privind schema de sprijin sunt disponibile aici

Operatorii culturali care au dorit să acceseze schema s-au putut înscrie în Registrul Sectorului Cultural până la data de 9 decembrie 2020.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 808