Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi proiecte aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Iluminat Public

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o nouă listă conținând 28 de dosare aprobate în cadrul Programului Iluminat Public.

Până în prezent, în cadrul acestui program au fost aprobate 212 de unități administrative-teritoriale la nivel național.

Acestea vor beneficia de finanţare în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori și maximum 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori.

Descarcă lista dosarelor aprobate pentru Programul Iluminat Public

Pentru Programul Rabla Clasic au fost acceptate 201 dosare pentru 396 autovehicule și 3 contestații pentru 3 autovehicule.

Descarcă lista dosarelor aprobate pentru Programul Rabla Clasic

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 116 dosare pentru 166 autovehicule, dintre care 102 pur electrice și 64 electrice hibride și 2 contestații pentru 2 autovehicule, dintre care 1 pur electric și 1 electric hibrid .

Descarcă lista dosarelor aprobate pentru Programul Rabla Plus

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020 sau în anul următor, începând cu data publicării dispoziţiei președintelui AFM referitoare la perioada de organizare a sesiunii de înscriere în vederea acceptării, precum și sumele destinate finanţării în cadrul programului, conform ghidului de finanțare.

Sursa: AFM

Vizualizări: 309