Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Zlatna va fi modernizată cu ajutorul fondurilor europene

Școala Gimnazială „Avram Iancu” va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, cu fonduri europene REGIO, derulate la nivel regional de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Cererea de finanțare cu titlul „Reabilitare și modernizare Școală Gimnazială Avram Iancu, oraș Zlatna” a fost contractată azi, iar despre obiectivele acestui proiect și despre viitoarele investiții din zona montană au discutat la sediul ADR Centru, domnii Simion Crețu, Silviu Ponoran și Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Acesta este cel de-al treilea proiect contractat pentru dezvoltarea acestui oraș din județul Alba în cadrul Programului Operațional Regional REGIO 2014-2020 și, în scurt timp, ar putea fi contractată și cererea de finanțare pentru „Îmbunătățirea calității vieții în oraș”, în valoare de peste 3,5 milioane euro. Astfel, orașul Zlatna ar putea beneficia de proiecte de investiții a căror valoare totală va depăși 7,5 milioane euro. Pentru reabilitarea școlii se vor folosi aproape 2,5 milioane euro, în timp ce deja sunt în diferite stadii de execuție proiectele de modernizare a Spitalului din oraș și de transformare a clădirii fostei Primării în centru social, a căror valoare totală depășește 1,5 milioane euro.

Cererea de finanțare pentru Școala gimnazială „Avram Iancu” Zlatna are o valoare totală de aproape 11,6 milioane lei, finanțarea fiind acordată prin Prioritatea de investiții 10.1, dedicată educației și  formării, în cadrul Programul REGIO 2014-2020. Aproape 500 de elevi și cadre didactice vor beneficia, începând cu anul 2023, de rezultatele acestui proiect, care își propune creșterea ratei de absolvire a învățământului obligatoriu la această Școală, prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și dotarea acesteia.

Orașul Zlatna investește fonduri publice guvernamentale – peste 14 milioane lei – pentru reabilitarea Liceului „Corneliu Medrea”, lucrările de modernizare fiind aproape încheiate, în timp ce acum se asigură dotările necesare unui proces didactic de calitate superioară. Administrația publică locală este extrem de interesată de sistemul local de educație, urmărind să crească gradul de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 135