Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE devine Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene! Cristian Ghinea, noul ministru: „Urmează o primăvară în care începe implementarea tuturor regulamentelor europene recent adoptate”

Cristian Ghinea a preluat în această dimineață (n.r. 24 decembrie 2020) mandatul de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. În cadrul acestei prime întâlniri a fost prezentată situația la zi a instituției, a rezultatelor din ultimul an și a priorităților în curs.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) se va orienta pe exact ceea ce-i spune numele: investiții și proiecte pentru România. Urmează o primăvară în care începe implementarea tuturor regulamentelor europene recent adoptate. Urmează o primăvară care va așeza dezvoltarea României până în 2029. Niciodată nu a existat o asemenea conjuncție de fonduri: închidem exercițiul financiar 2014 – 2020 (cu plăți până în 2023), deschidem exercițiul financiar 2021 – 2027 și avem de lansat Planul Național de Reforme și Reziliență. Toate astea în același timp. Este enorm de muncă, mă bazez pe colegii mei din Minister și din Guvern pentru a pune pe roate ceea ce am numit „potențialul” pentru decada astrală a dezvoltare a României”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

Sursa: MFE

Vizualizări: 1917