Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte pilot în Grecia și Polonia pentru îmbunătățirea transparenței ofertelor publice cofinanțate din fonduri europene

Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Parteneriatul pentru Contractare Deschisă (n.r. Parteneriatul pentru Contractare Deschisă reprezintă o colaborare ce deschide spații de dialog între guverne, companii, societatea civilă și specialiștii în tehnologie pentru a face transparentă și transforma achizițiile publice) au anunțat lansarea unor proiecte pilot pentru îmbunătățirea calității și transparenței ofertelor publice cofinanțate din fondurile Uniunii Europene în Grecia și Polonia.

Conform comunicatului, două proiecte vor oferi expertiză și sprijin practic autorităților publice din ambele țări, cu accent pe inovația digitală și vor ajuta administrațiile publice să planifice, să implementeze și să monitorizeze mai bine achizițiile de lucrări, bunuri și servicii.

Cele două proiecte pilot:

  • În Grecia, proiectul va viza consolidarea și integrarea tuturor bazelor de date într-un registru unic al contractelor publice inteligente. Acest lucru va permite accesul online pentru ofertanți și cetățeni, va îmbunătăți calitatea datelor și va facilita utilizarea instrumentelor analitice bazate pe date pentru monitorizarea procesului de achiziții.
  • În Polonia, inițiativa va sprijini autoritățile naționale și locale poloneze să introducă date deschise în achizițiile publice și să promoveze colectarea automatizată, standardizarea și consolidarea datelor de achiziții pe toate ofertele.

Cele două proiecte vor rula până la sfârșitul anului 2021 și rezultatele lor vor fi diseminate pentru a asigura desfășurarea cu succes în alte state membre.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 100