Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Juriul Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

 

Juriul Future Makers 2020 a ales ideile de afaceri câștigătoare ale ediției din acest an: inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice, set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită, Realitate Augmentată pentru artiștii vizuali, dispozitiv ce analizează toți parametrii vitali esențiali, dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, jucării inteligente pentru copii.

Proiectul Future Makers s-a bucurat de sprijinul Fundației Coca-Cola, reprezentată în cadrul evenimentului de Paris Nikolopoulos, Country Manager Coca-Cola Romania, de Raiffeisen Bank Romania, reprezentat de  Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager și ENEL, care, alături de antreprenori de succes au desemnat câștigătorii competiției de idei de business orientată către viitor.

Future Makers a selectat tineri cu idei de start-up-uri de viitor din peste 1500 de participanți în ateliere de antreprenoriat de pretutindeni din țară. Dintre cele 50 de echipe care au fost în perioada de incubare de 5 luni, în care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe au primit ieri premii de 20.000 de euro și acces la o rețea globală.

Marele premiu Future Makers de 5.000 euro a fost acordat echipei PolyMore, ce lucrează la o soluţie care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice.

Echipele care au câștigat câte un premiu de 2.500 euro sunt:

ACT - tacamuri flexibile, un set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare.

ArtLink, o soluție concepută în contextul pandemiei de COVID-19, care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate.

CardioMedive, dispozitiv sub forma unui plasture «  medical grade » care atașat pe pieptul pacientului colectează și analizează toți parametrii vitali esențiali.

Synovius, un dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, digitalizat ce poate lucra toate cele 3 articulatii (cot, genunchi și gleznă).

Umalo, este compania care produce jucării inteligente pentru copii ce utilizează tehnologia alternativă, pentru o generație viitoare sănătoasă.

Premiul publicului de 2.500 euro a fost câștigat de Brandoteca, o platformă menită să celebreze brandurile romanești, oferindu-le ocazia să-și facă povestea cunoscută, să-și promoveze produsele și serviciile și să-și atingă întreg potențialul la nivel local sau național cu un buget redus. Au obținut peste 1.350, din mai mult de 5.000 de voturi.

Juriul Future Makers 2020 a fost format din Paris Nikolopoulos, Country Manager, Coca-Cola Romania, Ionuț Bonoiu, Editor-in-chief, Forbes Romania, Ioan Iacob, CEO, Qualitance, Andreea Roșca, Journalist, Sergiu Neguț, Associate Dean, Maastricht School of Management Romania, Marius Ștefan, CEO, Autonom, Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity & VC Association, Mihai Toader-Pasti, Co-Founder, EFdeN, Viorel Urda, DENDRO IT (Marele Câștigător Future Makers 2019), Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager, Raiffeisen Bank Romania și Ciprian Stănescu, Social Innovation Solutions.

Prezentările echipelor Future Makers au avut loc în cadrul celei mai mari conferințe internaționale despre viitor: Future Summit. Aflat la a 5a ediție, evenimentul este în continuă desfășurare. Mai sunt 2 zile unde poți asculta și interacționa cu speakeri internaționali și români pe teme cum ar fi: educație, AI, mediu, fake news, sport și multe alte subiecte de viitor. Intră acum pe Myconnector și ia-ți bilet.

„Avem nevoie în România să ne conectăm și business-urile și planurile de carieră și ideile tinerilor de trendurile globale și tendințele de viitor și în Future Summit am creat spații de conversație despre cum vor arăta următorii 10 ani și care sunt deciziile pe care business-urile și societățile trebuie să le ia în prezent.”, Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.

Future Summit 2020 este organizat de Social Innovation Solutions, susținut de Raiffeisen Bank, Fundația Coca Cola și UiPath  în parteneriat cu Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, ANIS, Black Sea Trust for Regional Cooperation sau The Entrepreneurship Academy alături de partenerul Radio Guerrilla.

Despre Future Makers

Future Makers este un program educațional anual de antreprenoriat adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. În 2020 peste 1500 de tineri au participat la evenimentele şi atelierele de antreprenoriat organizate în România. Cele 50 de idei finaliste au vizat domenii diverse, de la educație, mediu, sănătate, la agricultură, mobilitate și până la cele mai noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi și în business (www.futuremakers.ro).

Programul Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundaţia Coca-Cola, Raiffeisen Bank și Enel. 

Vizualizări: 148