Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Competiție pentru cele mai bune propuneri de reciclare creativă venite din partea tinerilor de până în 18 ani! Află cum poți participa

Centrul Europe Direct Regiunea Centru, susținut de către Uniunea Europeană, alături de structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și partenerii din acest proiect, au lansat o nouă competiție online pentru cele mai bune propuneri de reciclare creativă, fie costume pentru cei mici, fie articole utile pentru casă.

Reciclarea presupune ca obiectele din anumite materiale (cele care pot fi refolosite) să nu mai fie aruncate la gunoi, ci să fie adaptate pentru reutilizarea în noi scopuri. În timp ce unele sunt imposibil de reciclat, altele pot fi folosite în fabricarea unor obiecte noi.

Premii: Toată lumea câștigă cel puțin un articol util, ca obiect promoțional al Centrului Europe Direct Regiunea Centru. Cele mai ingenioase, dificile, frumoase, inovative și atrăgătoare propuneri vor primii însă și o tabletă. Ordinea celor mai bune propuneri o Decide un juriu format din: un profesor, un reprezentant al echipei Europe Direct Regiunea Centru și un reprezentant al societății civile.

Pasul 1:

  • Realizați o creație vestimentară din materialele textile sau alte materiale (ex ambalaje, plastic, hârtie, carton)
  • Reutilizați borcanele, anvelopele, cutiile și transformați-le în suporturi pentru pixuri, ghivece, suport de lumânări sau alte obiecte utile.
  • Duceți la centre de colectare bateriile, uleiul prăjit, pet-urile etc
  • Curățați o zonă sau plantați un copac.

Pasul 2: Pe e-mail va trebui să menționați ce ați reciclat, câte persoane au fost implicate, dificultatea lucrării și să prezentați rezultatul. Trebuie să trimiteți minimum două imagini (foto sau video): una înainte, cu „materia primă” utilizate (adică obiectele pe care v-ați propus să le reciclați) și a doua cu ceea ce ați realizat (un costum pentru ”eco-parada modei” sau alte obiecte/rezultate ce pot fi folosite în casă, pe balcon sau în grădină. Dacă este cazul, filmați sau fotografiați inițial o zonă plină de resturi poluante și apoi ne-o prezentați curățată etc. Puteți folosi oricâte imagini doriți. Trebuie menționate inclusiv datele de contact.

Pasul 3: Mesajul vostru către UE (pe această temă), steagul sau orice alt simbol european, să fie surprins în imagine sau să fie scris pe o coală de hârtie.

Propunerile vor putea fi trimise aici europedirect@adrcentru.ro.

Perioada de înscriere: 28 octombrie- 2 decembrie 2020.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 242