Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POC a publicat specificațiile tehnice aferente tabletelor pentru uz școlar

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a publicat astăzi, 22 septembrie 2020, specificațiile tehnice, actualizate, aferente tabletelor pentru uz școlar prevăzute de OUG nr. 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2.

Documentul prevede și alte cerințe, precum:

  • Producătorul / furnizorul tabletelor va oferi update-urile oficiale ale versiunii instalate de Android periodic și va pune la dispoziție o secțiune online dedicată accesării informațiilor referitoare la produs (exemplu dar fără a se limita la: detalii tehnice model, contact distribuitori si rețea service, update-uri, upgrade-uri etc. )
  • Tabletele vor fi livrate cu ambalajul, manualul/instrucțiunile de utilizare și certificat de garanție inscripționate în limba română
  • Tabletele vor fi livrate cu încărcător tip UE ( RO ) și cablu de date care să permită transferul de date, cât și încărcarea dispozitivului, cu o lungime de minim 1 metru

Descarcă documentul

Ordonanța de Urgență nr. 144/2020 a fost adoptată în data de 24 august și permite achiziționarea, de către beneficiari, de echipamente IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, în limita a 100.000.000 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb InforEuro din luna august 2020, din care contribuția Uniunii Europene (UE) este de 75.000.000 euro, iar contribuția națională este de 25.000.000 euro.

Mai multe detalii despre apelul de proiecte se regăsesc aici.

Conform informațiilor transmise de MFE, ghidul solicitantului este în dezbatere publică până la data de 30 septembrie 2020, iar lansarea oficială a apelului de proiecte, începând cu data de 15 octombrie 2020.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 983