Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Compania sau activitatea ta de cercetare contribuie la un viitor mai durabil în energie, construcții sau alimentație și agricultură? Atunci te poți înscrie la primul Greenathon organizat de Comisia Europeană!

Compania sau activitatea ta de cercetare contribuie la un viitor mai durabil în energie, construcții sau alimentație și agricultură? Atunci te poți înscrie la primul Greenathon organizat de Comisia Europeană!

Consiliul European pentru Inovare oferă tuturor beneficiarilor EIC posibilitatea de a participa la primul „Greenathon” european: un hackathon de idei care va conecta digital inovatorii finanțați de EIC.

Evenimentul va începe cu o introducere de către Consiliul European pentru Inovare, oferind o perspectivă asupra noilor oportunități create de Pactul Ecologic European.

În urma briefing-urilor detaliate despre provocări, participanții vor lucra împreună în echipe. Ei vor identifica soluții de colaborare care vor valorifica creativitatea și resursele combinate ale întreprinderilor, IMM-urilor și cercetătorilor.

Greenathon se va încheia cu o rundă de pitch-uri în fața unui juriu și cu ceremonia finală de premiere.

Cine poate participa

Evenimentul este deschis tuturor beneficiarilor EIC, atât EIC Accelerator, cât și EIC Pathfinder.

Când?

Evenimentul va avea loc online în perioada 27 octombrie - 30 octombrie 2020, 09:00 - 13:00 CET.

Provocări

Provocările propuse de partenerii de afaceri EIC necesită expertiză specifică. Cu toate acestea, beneficiarii EIC se vor putea înscrie la evenimentul general, nu numai la o anumită provocare. După sesiunea de introducere, pe 27 octombrie 2020, participanții vor avea șansa să participe la ateliere pentru a avea o idee mai detaliată a provocărilor asupra cărora ar dori să lucreze în echipe. După aceea, participanții se vor putea înregistra în cadrul provocării pentru care sunt cei mai interesați/care li se potrivește.

Provocările propuse de Saint-Gobain și HenkelX Ventures:

Saint-Gobain caută în mod concret soluții inovatoare în domeniile:

  • Performanța energetică a cuptoarelor industriale:
    • Dezvoltarea soluției de monitorizare a temperaturii ridicate și a fluxului de căldură (> 1.000 C), inclusiv senzori IoT, și analize de date care să fie combinate cu refractare Saint-Gobain pentru a monitoriza și optimiza performanțele termice ale cuptoarelor industriale precum cuptoarele de sticlă și cuptoarele de calcinare pentru a reduce energia consum.
  • Gestionarea sfârșitului de viață al cuptoarelor industriale pe bază de ceramică:
    • Creați sisteme automatizate și optimizate pentru recuperarea la sfârșitul duratei de viață a pieselor ceramice din cuptoare industriale.

Mai multe detalii despre provocările Saint-Gobain pot fi găsite aici (această pagină este disponibilă numai pentru membrii comunității EIC).

HenkelX Ventures a pregătit două provocări distincte care vizează participanți țintă diferiți:

  • Piață durabilă
    • Construiți un algoritm de certificare a sustenabilității care servește drept coloana vertebrală a unei piețe durabile.
  • Biotehnologie pentru ambalaje durabile
    • Găsiți locul potrivit pentru un concept inovator de ambalare care se bazează pe conceptul de zero deșeuri.

Pentru informații mai detaliate despre provocările HenkelX Ventures, vă rugăm să consultați această pagină dedicată.

Înscriere

Înscrierea la Greenathon se realizează aici.

Aplicațiile sunt deschise până la 28 septembrie 2020.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.community-smei.easme-web.eu 

Vizualizări: 245