Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Instrumentul SURE: Ce măsuri vor finanța celelalte state membre UE

Comisia Europeană a publicat luni, 24 august, propunerile de decizii de acordare de sprijin financiar în cadrul Instrumentului SURE pentru România și alte 15 state membre, respectiv Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Spania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Polonia, Slovacia și Slovenia.

Sprijinul financiar din cadrul Instrumentului SURE va fi furnizat sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase de UE statelor membre. Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă.

Alocarea României este de circa 4,099 miliarde de euro, din care se vor putea finanța măsuri precum plata indemnizațiilor salariaților pentru perioada suspendării temporare a contractelor de muncă, plata indemnizațiilor privind decontarea unei părți din salariu sau plata sporurilor personalului care își desfășoară lucrul în condiții de pericol deosebit.

Ce măsuri vor finanța alte state membre

Italia, țara cu o alocare de 27,4 miliarde de euro, va finanța măsuri precum plata indemnizațiilor pentru lucrătorii independenți, plata indemnizațiilor pentru persoanele angajate pe perioadă determinată în agricultură, cât și pentru lucrătorii din industria divertismentului, tichete baby-sitting sau credite fiscale în vederea igienizării locurilor de muncă și achiziționarea de echipamente de siguranță.

511 de milioane de euro se vor îndrepta către Bulgaria, care va putea acoperi subvențiile salariale pentru întreprinderi.

Cu ajutorul celor 11,2 miliarde de euro, Polonia va putea reduce contribuțiile la asigurările sociale, se vor finanța subvențiile salariale și contribuțiile la asigurările sociale ale companiilor care reduc timpul de lucru, subvențiile pentru lucrătorii independenți, împrumuturile sub formă de subvenții acordate persoanelor care desfășoară activități independente, microîntreprinderi și ONG-uri.

Propunerile pentru celelalte state membre sunt disponibile aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 495