Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ludovic Orban: Comisia Europeană a aprobat alocarea unei sume de 4,99 mld. euro României în cadrul programului SURE

Vineri, 21 august 2020, premierul Ludovic Orban a anunțat aprobarea de către Comisia Europeană a unei alocări de 4,99 de miliarde de euro României în cadrul programului SURE.

Prim-ministrul Orban a menționat că este vorba de finanțarea măsurilor de susținere a angajaților și mediului de afaceri, măsurilor active de tip program flexibil de muncă, șomaj tehnic și toate celelalte categorii de cheltuieli care vin în sprijinul angajaților și companiilor care au ca obiectiv apărarea locurilor de muncă și susținerea dezvoltării locurilor de muncă.

Sunt bani suplimentari față de cele 80 de miliarde, care provin din MFF și din programul de reziliență și recuperare. Sigur că sunt sub formă de credit, rambursabil într-o perioadă medie de 15 ani de zile, dar la niște dobânzi extrem de atractive și, repet, acești bani aproape 4 miliarde şi 100 de milioane de euro vor fi folosiți pentru a susține companiile, angajații, pentru a apăra locurile de muncă și pentru a susține crearea de noi locuri de muncă pentru români”, a declarat premierul Orban.

Mai multe detalii despre instrumentul SURE sunt disponibile aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 593