Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul "Fermierul" continua

Programul „Fermierul” va continua şi în 2008. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat miercuri, 4 iunie a.c., la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a autorizat, printr-o ordonanţă de urgenţă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să încheie angajamente de plată în valoare de 730 milioane lei.

Programul „Fermierul” a constituit principalul instrument pentru creşterea absorbţiei fondurilor SAPARD. „Vrem ca, în acest mod, să îi sprijinim, în continuare, pe cei care doresc să acceseze fonduri europene”, a spus primul-ministru.
El a precizat că aceste fonduri trebuie să contribuie la modernizarea agriculturii româneşti, în aşa fel încât aceasta să devină competitivă.
„O pondere mare a cheltuielilor din agricultură trebuie să meargă pe investiţii şi nu pe subvenţii pentru că o abordare cum a fost cea de până în anul 2005, bazată preponderent pe subvenţii, nu permitea realizarea de investiţii”, a subliniat premierul Tăriceanu.
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că prin această alocare, cei interesaţi vor avea la dispoziţie fondurile necesare pentru partea de cofinanţare sau acoperirea costurilor legate de întocmirea documentaţiilor tehnico-economice necesare acordării de credite sau granturi pentru programele agricole. Termenele de plată sunt în 2009, 2010 şi 2011.
Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 88