Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor de bovine în contextul crizei

Ieri, 18 august 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat un proiect de OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

Beneficiari:

  • Ajutorul se acordă crescătorilor care dețin animale din speciile bovine respectiv, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice, după caz, precum şi persoanelor juridice, denumiți în continuare beneficiari.

Condiții de eligibilitate:

  • Ajutorul de stat se acordă benefeciarilor care dețin minimum 100 capete femele adulte bovine înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020. Cuantumul ajutorului este 100 euro/cap femelă bovină adultă.

Finanțare acordată:

  • Valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro.
    • Ajutorul de stat poate fi cumulat cu alte forme de sprijin acordate, fără a depăși echivalentul în lei a 100.000 euro pentru același beneficiar.

Buget:

  • Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 35.700 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi data de 31 decembrie 2020.

Descarcă proiectul de OUG

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (n.r 18 august), la adresa de e-mail: anne.niculescu@madr.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MADR

Vizualizări: 179