Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Buget 2021-2027: Grupul European de Lucru al Consultanților în Inovare solicită suplimentarea finanțării alocate pe programul Horizon

În urma anunțului Consiliului European cu privire la propunerea de buget pentru instrumentul de redresare Next Generation EU și cadrul financiar multianual 2021-2027, Grupul European de Lucru al Consultanților în Inovare (EWGIC) a transmis o solicitare Parlamentului European pentru amendarea legislației în sensul creșterii alocării pe programul de cercetare Horizon Europe. 

Buget suplimentat pe Horizon Europe

EWGIC consideră că reducerea de 5 miliarde de euro a bugetului pentru Horizon Europe și reducerea de 8,5 miliarde de euro  afinanțărilor suplimentare pentru recuperare, propuse de Consiliul European, amenință redresarea europeană din criza economică provocată de pandemia de COVID-19.

În acest sens, EWGIC susține poziția Parlamentului potrivit căreia acordul bugetar al Consiliului trebuie transformat într-o abordare orientată spre viitor. EWGIC solicită Parlamentului European să se asigure că Horizon Europe va reveni cel puțin la propunerea inițială pe care CE a făcut-o în 2018, și anume de 83,5 miliarde € (prețuri pentru 2018).

EWGIC solicită o decizie rapidă asupra bugetului intern a Horizon Europe, astfel încât implementarea programului să poată fi finalizată, iar programul să fie lansat fără întârzieri la începutul anului 2021.

Proiectele de colaborare orientate spre industrie și Parteneriatele europene, unde industria și mediul academic rezolvă împreună problemele cele mai importante ale cetățenilor europeni, ar trebui să fie una dintre principalele priorități ale programului Horizon Europe.

IMM-urile inovatoare sunt esențiale pentru asigurarea competitivității și independenței tehnologice a Europei pe termen lung: finanțarea pentru recuperare ar trebui să dedice o parte importantă a sprijinului său suplimentar către Consiliul European de Inovare pentru a accelera redresarea economică și pentru a garanta că inovația continuă și în timpul crizei.

Descarcă documentul de poziție

***

Rețeaua europeană EWGIC își propune să faciliteze schimbul și promovarea celor mai bune practici și povești de succes, precum și să promoveze competențe și expertize profesionale în proiecte europene de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI). Astăzi grupul adună 36 de companii și două asociații naționale, active în mai mult de 18 țări din Europa. Fonduri-structurale.ro este singura companie din România membră a EWGIC.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 411