Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțare de peste 307 milioane de euro pentru 64 de companii care propun soluții inovatoare relevante pentru „Pactul Verde”

Consiliul European pentru Inovare (EIC) a selectat spre finanțare 64 de start-up-uri și IMM-uri care propun soluții ce contribuie la obiectivele Strategiei de tranzacționare ecologică europeană și la Planul de recuperare pentru Europa. Acestea vor primi o finanțare totală de peste  307 milioane de euro

Propunerile câștigătoare sunt diverse: de la soluții inovatoare pentru sectoarele auto, aerospațial și maritim, până la materiale avansate sau tehnologii Internet of Things.

Printre câștigători se numără și compania românească Sveltedca Partners, care va primi finanțare pentru un sistem care permite tăierea materialelor în linii curbe cu costuri mult mai mici decât cele din prezent și cu un consum de timp mai redus.

Peste o treime din companiile selectate sunt conduse de femei, ceea ce reprezintă o creștere mare a numărului din rundele anterioare de finanțare. Această creștere reflectă o măsură-pilot introdusă pentru prima data în finanțarea CEI, care a garantat cel puțin un sfert din companiile invitate la interviurile finale ar avea, în postul de CEO, femei.

Rezultatele demonstrează cererea mare de „finanțare mixtă”, care combină subvenții și capitaluri proprii (38 de companii, reprezentând 182,6 milioane de euro în investiții în acțiuni). Investițiile în acțiuni se realizează prin Fondul CEI, care administrează participațiile la capitaluri proprii în numele Comisiei Europene.

Toate companiile selectate beneficiază, de asemenea, de oportunități exclusive de accelerare a afacerilor pentru a sprijini creșterea rapidă și la scară largă.

Descarcă lista.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 385