Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Începe plata ajutorului de stat în cadrul IMM Invest!

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a anunțat astăzi, 13 iulie, că Programul IMM Invest a intrat în cea de-a patra faza de implementare, respectiv cea a acordării ajutorului de stat.

Prin program s-au acordat 10,220,224,704 lei în aproximativ 2 luni, iar la momentul publicării comunicatului, 65.342 de IMM-uri sunt înregistrate, cu un volum total subscris de peste 85 miliarde lei, din care aproximativ 60 miliarde lei reprezintă solicitări pentru credite de investiții, iar peste 25 miliarde sunt solicitări pentru credite capital de lucru. Finanțarea acestor IMM-uri va contribui la menținerea a 802.806 de persoane angajate.

Numărul creditelor aprobate de către cei 21 finanțatori participanți în program este de 11.589, iar volumul finanțării garantate este de 10,220,224,704 RON.

Programul prevede parcurgerea de către IMM a patru etape:

  1. Analiza eligibilității privind încadrarea în categoria IMM- realizată de către FNGCIMM;
  2. Banca selectată de către IMM solicită documentația de credit, efectuează analiza economico-financiară și stabilește dacă proiectul pentru care se solicită finanțarea este viabil din punct de vedere economic, caz în care aprobă creditul și transmite solicitarea de garantare către FNGCIMM;
  3. Analiza și garantarea creditelor aprobate de către instituțiile financiar bancare de FNGCIMM
  4. FNGCIMM calculează și efectuează plata sumelor cuvenite finanțatorilor în contul dobânzilor și comisioanelor până la data de 31.12.2020, cu posibilitatea de prelungire.

Sursa: FNGCIMM

Vizualizări: 412