Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană lansează o consultare publică privind definirea pieței în materie de concurență

Comisia Europeană a publicat vineri, 26 iunie, o consultare publică referitoare la Comunicarea privind definirea pieței care este utilizată în legislația UE în materie de concurență. Chestionarul deschis va ajuta Comisia să evalueze dacă este nevoie să actualizeze sau nu Comunicarea privind definirea pieței. Părțile interesate își pot face cunoscute punctele de vedere și pot răspunde la consultarea publică deschisă până la 9 octombrie 2020.

Următoarele etape

Comisia lansează o consultare cu părțile interesate din sectorul public și privat, printre care se numără întreprinderi și asociații de consumatori, autorități din domeniul concurenței și organisme guvernamentale, reprezentanți ai mediului academic, precum și practicieni din domeniul juridic și economic. Respondenții sunt invitați să își prezinte punctele de vedere și să răspundă la consultarea publică deschisă până la 9 octombrie 2020, în orice limbă oficială a UE. Comisia intenționează să publice rezultatele evaluării în 2021.

Context

Definirea pieței este un instrument de delimitare a conceptului de concurență între întreprinderi. Definirea pieței relevante a produsului și a pieței geografice relevante are drept scop identificarea concurenților efectivi care influențează deciziile comerciale ale întreprinderilor, de exemplu deciziile privind prețurile practicate de acestea.

Comunicarea privind definirea pieței oferă orientări privind principiile și cele mai bune practici folosite de Comisie atunci când aplică conceptul de piață relevantă a produsului și de piață geografică relevantă în contextul asigurării respectării legislației Uniunii în materie de concurență.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 100