Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Râmnicu Vâlcea și Orașul Horezu se vor dezvolta accesând fonduri nerambursabile prin POR

La nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au fost semnate două noi contracte de finanțare în cadrul POR 2014-2020.

Cele două contracte de finanțare au o valoare totala de peste 11 milioane de lei și propun investiții în lucrări de reconversie şi refuncţionalizare a terenurilor și de sprijinire a creșterii eficienței energetice.

Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea C –Iluminat public si Axa prioritară 4, Prioritatea de investitii 4.2, Obiectivul Specific – Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reşedinţă de judeţ.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, proiectul „Amenajare parc Ostroveni” urmărește creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condițiilor infrastructurale și a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potențialul lor de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Proiectul are o valoarea totală de 1.775.365,17 lei, din care suma solicitata este de 1.739.857,87 lei (380.346,68 euro).

Proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere sistem de iluminat public în orașul Horezu, județul Vâlcea” propune creșterea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile pentru iluminatul public în orașul Horezu prin extinderea/ reîntregirea/ modernizarea/ crearea rețelei de iluminat și implementarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.

Proiectul are o valoarea totală de 9.471.800,95 lei, din care suma solicitata este de 9.270.649,76 lei (1.992.830,99  euro).

Sursa: ADR S-V Oltenia

Vizualizări: 170