Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Infrastructura educațională a Universității de Medicina și Farmacie Grigore T. Popa Iași a fost modernizată prin fonduri Regio

Corpul de clădire „Nicolae Leon”, a fost obiectul proiectului «Recompartimentare, modernizare spatii de învățământ, cu păstrarea funcționalului existent», în valoare nerambursabila de 5,5 milioane euro, conform unui comunicat oficial emis de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Vineri, 19 iunie, este un spațiu modern, dedicat în special activității didactice (disciplinelor preclinice) a Facultății de Medicina Generala, care poate asigura participarea simultană la un proces educațional de calitate pentru 1833 de studenți.

Imobilul găzduiește șase amfiteatre și o Aula foarte frumoasa, cu 230 de locuri, unde vor avea loc conferințe și alte manifestări ale UMF-ului, o sala de documentare IT precum și o mica cafenea, la etajul 5, unde studenții și cadrele didactice vor putea savura un ceai sau o cafea, în pauze.

După 5 ani de la achiziționarea imobilului, nenumărate eforturi și perseverenta echipei de management a UMF, finalizarea cu succes proiectului a permis fructificarea spațiului existent și extinderea acestuia, în beneficiul activității didactice și de cercetare. Investiția realizata vă contribui la creșterea gradului de angajare al absolvenților învățământului superior medical în sectoarele competitive și de specializare inteligenta – Sănătate și Tehnologie Informațională.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 132