Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Program pilot pentru formarea inițială a cadrelor didactice pentru învățământul preuniversitar, în consultare publică!

AM POCU a lansat astăzi, 22 iunie, în consultare publică ghidul „Program pilot pentru sprijinirea formării inițiale a cadrelor didactice pentru învățământul preuniversitar”.

Categoriile de solicitanți eligibili sunt:

  • Ministerul Educației și Cercetării;
  • Instituțiile de învățământ superior acreditate, publice și private selectate prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4524/2020 privind înființarea și dezvoltarea programelor universitare de master didactic să deruleze pilotarea masteratului didactic.

Se poate aplica în parteneriat, parteneriatul putând fi constituit din entitățile eligibile de mai sus.

Bugetul alocat este de 17.000.000 euro, iar valoarea eligibilă maximă a proiectului este de 17.000.000 euro.

Activități eligibile

În cadrul acestei cereri de proiecte vor fi susținute în mod integrat activități din cadrul POCU OS 6.7 care să conducă la creșterea accesului la programe universitare prin oferirea de sprijin studenților masteranzi, precum și din cadrul OS 6.9 si OS 6.10, de elaborare a cadrului instituțional și operațional pentru organizarea și pilotarea programului de master didactic, prin diversificarea ofertelor educaționale în învățământul universitar și prin îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice din cele opt universități selectate prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4524/2020 privind înființarea și dezvoltarea programelor universitare de master didactic.

Intervențiile eligibile în cadrul acestui apel se adresează regiunilor mai puțin dezvoltate: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud- Muntenia.

Descarcă ghidul

Propunerile și sugestiile privind îmbunătățirea documentului pot fi transmise la adresa de e-mail consultare.pocu@fonduri-ue.ro până la data de 2 iulie 2020.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 1269