Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Liderii europeni au convenit asupra a cinci priorități pentru Parteneriatul estic după 2020

Joi, 18 iunie, în cadrul videoconferinței liderilor din cadrul Parteneriatului estic, s-a discutat despre răspunsul la pandemia de coronavirus și despre obiectivele pe termen lung ale Parteneriatului estic. Prezenți în cadrul evenimentului au fost președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell, cu cei 33 de șefi de stat sau de guvern ai statelor membre ale UE și ai partenerilor estici (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Președintele von der Leyen a amintit de răspunsul Uniunii Europene la problema pandemiei de coronavirus din regiune, peste 2,4 miliarde EUR fiind puse la dispoziție în toate cele șase țări partenere, într-o combinație de granturi, împrumuturi și asistență macrofinanciară.

În cadrul evenimentului, liderii au convenit asupra a cinci priorități pentru Parteneriatul estic după 2020, variind de la creștere economică la tranziție verde, de la digitalizare la buna guvernanță și sporirea conectivității. Pe baza realizărilor de până acum, vor fi stabilite obiective noi, cuantificabile, potrivit comunicatului oficial.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 158