Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică referitoare la un nou Plan de acțiune pentru educația digitală

Ieri, 18 iunie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă la nivelul UE, pentru a se asigura că viitorul său Plan de acțiune pentru educația digitală va reflecta experiența dobândită în sectorul educației și formării din UE pe durata crizei provocate de coronavirus. Din cauza pandemiei, numeroase școli și universități au fost închise, având loc trecerea la învățarea on-line și la distanță și la utilizarea tehnologiilor digitale la o scară masivă, fără precedent. Consultarea va permite Comisiei să tragă învățăminte din experiența dobândită și va sta la baza propunerilor pentru planul de acțiune, care va avea o importanță deosebită în perioada de redresare de după COVID-19.

Consultarea publică urmărește să colecteze opiniile tuturor cetățenilor, instituțiilor și organizațiilor din sectoarele public și privat care doresc să își facă cunoscute punctele de vedere și experiențele dobândite în urma acestei crize fără precedent, precum și viziunea despre educația digitală în Europa.

Consultarea va fi disponibilă în toate limbile oficiale ale UE și se va desfășura până la 4 septembrie. Procesul va fi completat cu o serie de evenimente de informare online desfășurate în cursul verii, prin care să se colecteze și alte opinii despre educația digitală și experiența dobândită în urma crizei de COVID-19.

Documentația referitoare la consultare este disponibilă aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 310