Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au început înscrierile pentru „Săptămâna Europeană a Energiei Durabile” (EUSEW)”!

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru a anunțat ieri, 18 iunie, faptul că au început înscrierile pentru „Săptămâna Europeană a Energiei Durabile” (EUSEW)”, perioadă promovată de Comisia Europeană. În perioada 22-26 iunie 2020, participanții se vor bucura de o experiență online, interactivă, sub tema: „Dincolo de criză: energie curată pentru redresare și creștere ecologică”. Punctele de reper includ o conferință de 3 zile, care cuprinde peste 30 de sesiuni la nivel înalt, o dezbatere cu ambasadorii EUSEW și o ceremonie de premiere a energiei durabile a UE, precum și activități de confruntare și standuri virtuale pentru participanți.

Printre activitățile care se desfășoară în fiecare an se numără:

  • „Premiile UE pentru Energie Durabilă”. Acestea recunosc proiecte de inspirație privind eficiența energetică și energia regenerabilă, sprijinite de UE, care ajută direct cetățenii și comunitățile să economisească energie sau să treacă la surse durabile. Pentru al treilea an la rând, premiile au fost extinse și la candidații din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.
  • „Zilele Energiei”au devenit, de asemenea, o tradiție în cadrul EUSEW. Puse la cale de organizații locale publice și private, Zilele Energiei sunt activități și evenimente care promovează tranziția către energia curată. Orice activitate poate fi o Zi a Energiei – de la un atelier de lucru, la o competiție, la un tur al unei centrale electrice – cu condiția că aceasta să implice cetățenii și părțile interesate din domeniul energiei în construirea Uniunii Energetice.
  • Pe 22 iunie, va fi organizată și „Ziua Europeană a Energiei Tineretului”, care va reuni tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani pentru a-și împărtăși ideile cu privire la modul de transformare a Europei în primul continent cu climă neutră.

Înscrieri: Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierea poate fi făcuta aici până cel târziu în 26 iunie 2020. 

Persoană de contact: Daniela Breazu, daniela.breazu@adrcentru.ro.

***

Lansat în 2006 de Comisia Europeană, EUSEW este organizat de Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME) în strânsă cooperare cu Direcția Generală pentru Energie. Toată lumea aduce ceva diferit la EUSEW fiind o platformă ideală pentru schimbul de idei și cunoștințe și forjarea alianțelor pentru a crea o Uniune Energetică bazată pe: Eficienta energetica/ Decarbonizarea economiei/ Cercetare, inovare și competitivitate.

EUSEW reunește autorități publice, afaceri, organizații neguvernamentale și cetățeni din întreaga UE și țările partenere din est pentru a promova inițiative de economisire a energiei și pentru a avansa spre o energie mai curată, mai sigură și eficientă.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 191