Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vârstnicii din Sibiu vor avea un nou loc pentru socializare și mobilizare

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat semnarea unui nou contract de finanțare în vederea obținerii independenței și îmbunătățirea calității vieții a 200 de persoane cu vârsta de peste 65 ani.

Proiectul cu titlul „Modernizare, reabilitare și echipare Centrul de Asistență Socială – Centrul Catedral Social Sf. Treime- din municipiul Sibiu” are o valoare totală de 4.287.725,50 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate prin POR este de 2.549.681,09 lei, respectiv 547.141,86 Euro. Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Centru prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 8  – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Obiectivul specific 8.3 – Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 31 martie 2022.

Prin proiect se propun lucrări de intervenție pentru modernizarea și reabilitarea imobilului ce va avea  destinația de Centru de asistență socială pentru persoanele vârstnice. În prezent, clădirea are un subsol parțial la stradă, cu trei compartimente și un regim de înălțime subsol, parter și etaj. Se propun și lucrări de închidere și termoizolare a nivelului mansardă, cu ignifugarea întregii structuri de lemn a nivelatorii și planșeului. De asemenea, se vor reface finisajele interioare aferente întregului imobil, iar finisajele exterioare se vor reface pe zona de curte interioară. În curtea interioară se va monta un lift exterior de tip panoramic pentru accesul persoanelor la etajele superioare.

Tot din bugetul proiectului este prevăzută executarea lucrărilor de reabilitare a instalațiilor electrice, sanitare și termice pentru întregul imobil. Se va monta o instalație de supraveghere video și o instalație de detecție incendiu cu acoperire totală. Pentru eficientizarea consumului de energie, instalația electrică pentru iluminat și instalația de încălzire se vor conecta la un sistem de Building Management System al imobilului. Se va avea în vedere accesibilizarea spațiilor pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, WC speciale, uși de acces suficient de late pentru cărucioare) și se vor achiziționa echipamente pentru kinetoterapie, dar și mobilier, echipamente IT, electrocasnice.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 125