Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

1,25 milioane euro pentru copiii cu dizabilități instituționalizați din Neamț

OIR POSDRU Nord Est a anunțat semnarea contractului de finanțare aferent proiectului „Mobilitate fără bariere pentru copiii cu dizabilități”. Cu o valoare de 1,25 milioane euro, acesta este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU) și va contribui la dezvoltarea unui program integrat de servicii la nivelul comunității, care va reduce numărul copiilor cu dizabilități instituționalizați în județul Neamț.

Vor fi create 5 case de tip familial ( a căror infrastructură va fi creată prin 2 proiecte complementare Programului Operațional Regional) care vor găzdui 60 de copii cu dizabilități anterior instituționalizați.

Obiectivul proiectului este acela de a elimina stigmatul social adesea asociat instituționalizării, ceea ce va duce automat la reducerea riscului de discriminare sau de excluziune socială, dar și la integrarea lor mai facilă în comunitate.

De asemenea, se vor dezvolta serviciile pentru un centru de zi de recuperare, adresate copiilor cu dizabilități anterior instituționalizați, precum și copiilor cu dizabilități expuși riscului de separare de familie. În cadrul centrului vor fi furnizate servicii asociate problematicii copiilor instituționalizați (de abilitare/reabilitare, recuperare logopedică, recuperare prin kinetoterapie și masaj, consiliere psihologică, activități educaționale, recreative și de socializare), toate având drept scop creșterea capacității copiilor de a se integra socio-profesional și de a juca un rol activ în societate.

Beneficiarul proiectului este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț iar proiectul va fi implementat pe o perioadă de 30 de luni.

Sursa: Facebook |Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 75