Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Banca Europeană de Investiții a aprobat Fondul paneuropean de garantare de 25 de miliarde de euro ca răspuns la criza de COVID-19

Ieri, 26 mai, Consiliul de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI) a aprobat structura și abordarea de afaceri a noului fond pan-european de garantare(FEG), cu scopul de a aborda consecințele economice ale pandemiei Covid-19.

Fondul a fost aprobat de Consiliul European la 23 aprilie ca parte a pachetului global de răspuns al UE la criza de COVID-19. Acesta va permite grupului BEI să-și extindă sprijinul pentru companiile europene, în mare parte mici și mijlocii, oferind finanțări suplimentare de până la 200 de miliarde de euro.

Daunele economice provocate de pandemia Covid-19 devin mai vizibile în fiecare zi: sute de mii de companii europene mici și mijlocii luptă pentru supraviețuirea lor. Fondul de garantare pan-european este un răspuns în timp util și orientat la nevoile lor urgente, completând eforturile naționale ale statelor membre”, a declarat Werner Hoyer, președintele BEI.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: BEI

Vizualizări: 190