Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 200 de microîntreprinderi vor obține finanțare nerambursabilă, pentru a crea mai mult de 2.000 locuri de muncă în regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat că, în cel mai scurt timp de la închiderea depunerii de proiecte pentru finanțarea microîntreprinderilor, va începe contractarea cererilor depuse de mediul privat din Regiunea Centru.

Un număr de 516 microîntreprinderi au proiecte eligibile, aflate în plin proces de evaluare pentru a obține fonduri nerambursabile REGIO. Dintre acestea, aproape 100 de firme mici vor putea să-și dezvolte afacerile în mai puțin de două luni, ca urmare a definitivării procesului de contractare și încă mai mult de 100 vor primi resurse pentru a se dezvolta în această vară.

 În total, microîntreprinderile finanțate vor crea sau menține peste 2.000 locuri de muncă, investind în retehnologizare, extinderea spațiului de lucru și achiziția de noi echipamente sau linii de producție. La nivelul Regiunii Centru, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 sunt disponibile aproximativ 500 milioane lei, alocate prin Prioritatea de Investiții 2.1, iar pe un prim apel de proiecte au fost deja finanțate 249 de firme, dintre care mai mult de jumătate și-au finalizat proiectele.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 316