Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Ministerul Fondurilor Europene a lansat astăzi, 11 mai, în consultare publică, un proiect Ordonanţă de urgență pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD.

Documentul vizează, în principal, următoarele:

  • modificarea modalității de implementare a distribuției pachetelor cu produse alimentare și a celor cu produse de igienă la nivelul fiecărui județ;
  • lărgirea ariei de incidență a sprijinului oferit tuturor membrilor familiilor cărora le este stabilit prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • introducerea unei noi categorii de cheltuială eligibilă din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), și anume costuri administrative, de transport și de depozitare suportate de unităţile administrativ teritoriale sau instituţiile Prefectului.

Modificarea modalității de implementare a programului de distribuire a ajutoarelor alimentare către persoanele defavorizate s-a produs datorită modalității greoaie de distribuție a acestora de către unitățile administrativ teritoriale.

Potrivit documentului, unitățile adiministrativ teritoriale au întampinat numeroase obstacole în perioadele de distribuție a pachetelor alimentare și a produselor de igienă, din lipsă de personal și de mijloace logistice pentru a ajunge la toate persoanele care sunt îndreptățite la acest sprijin.

Astfel, instituția Prefectului va sprijini cu personal și cu mijloace logistice toate unitățile administrativ teritoriale din județul respectiv pentru a duce la îndeplinire în bune condiții distribuția de pachete alimentare și de igienă.

Descarcă proiectul de OUG

Documentul este lansat în consultare publică pe o perioadă de 10 zile de la publicarea acestuia (n.r. 11 mai 2020).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de email: acte.normative@fonduri-ue.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 184