Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Președintele României: „Sprijinul pentru șomajul tehnic continuă și după ieșirea din stare de urgență”

Ieri, 5 mai 2020, președintele Klaus Iohannis, ca urmare a unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri, a anunțat detalii noi cu privire la relansarea economică a României.

Conform președintelui, „în perioada următoare, eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice care s-au aflat sub incidența restricțiilor.”

Sprijinul pentru șomajul tehnic continuă și după ieșirea din starea de urgență

După cum bine știți, pachetul măsurilor economice adoptate de România în perioada stării de urgență s-a concentrat pe menținerea locurilor de muncă și pe susținerea sectoarelor economice cele mai afectate.

Vom păstra și după 14 mai sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic, dar vom introduce și noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă.

De asemenea, vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, cum sunt cele destinate Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar vom avea în vedere scheme de sprijin și pentru companiile mari care au fost afectate de criză și al căror aport este esențial pentru relansarea economiei.”

În urma unor negocieri ale Guvernului cu Comisia Europeană, s-a hotărât ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile la acest moment să poată fi redirecționate cu prioritate către programele de sprijin pentru companii și către proiectele mari de infrastructură de transport și de comunicații, potrivit președintelui Iohannis.

Creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură

Președintele a declarat că un obiectiv fundamental al planului de relansare economică este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate, adică un proiect de reconstrucție a României.

De asemenea, se urmărește promovarea produselor românești de calitate și vor fi susținute investițiile semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară, securitatea energetică, dar și sanitară. Modernizarea și digitalizarea administrației, care au început deja de acum, vor continua la fel de puternic, se arată în comunicat.

Sursa: Administrația Prezidențială

Vizualizări: 327