Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Crearea unui centru de zi modern la Alba, prin programul Regio

Cererea de finanțare cu titlul „Reabilitare, modernizare și dotare clădire existentă prin înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, unități de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și centre de preparare si distribuire a hranei pentru persoane cu risc de sărăcie în orașul Abrud” a fost contractată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în cadrul obiectivului specific privind creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, a anunțat Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru..

Proiectul urmărește reabilitarea, modernizarea și dotarea imobilului propus pentru înființarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice. În cadrul imobilului vor fi realizate mai multe compartimentări, cum ar fi: Birou Asistență socială, Birou Asistență juridică, sala de gimnastică medicală, sala multifuncțională pentru diverse activități etc.

Complementar, în această unitate se va crea o cantină socială, unde persoanele vârstnice – care vor îndeplini cumulativ condițiile impuse de legislația în vigoare – vor putea beneficia, cu titlu gratuit, de o masa caldă în fiecare zi. Pentru persoanele care nu se pot deplasa până în incinta cantinei sociale masa va fi distribuită prin intermediul unui autoturism. Pe de altă parte, prin înființarea unității sociale se dorește oferirea unei game variate de servicii, pentru petrecerea timpului liber prin activități de socializare, servicii medicale de recuperare (fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie).

Prioritatea de Investiții 8.1 a Programului Operațional Regional 2014-2020 este dedicată pentru investiții în infrastructura sanitară și socială care contribuie la dezvoltarea la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile  sociale. Pe de altă parte, în acest moment se pune foarte mare accent pe trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, în vederea creșterii gradului de acoperire cu servicii sociale.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 212