Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM Invest: 1685 de solicitări transmise de FNGCIMM către bănci până la acest moment

În a treia zi de la deschiderea sesiunii de înscriere, care a avut loc în data de 28.04.2020, în aplicația programului sunt înregistrate deja peste 37.000 de cereri de înregistrare.

Reprezentanții IMM Invest vin cu precizări: numărul total de înregistrări afișat de interfața aplicației nu reprezintă numărul de IMM-uri înscrise. În numărul total de înregistrări se regăsesc și IMM -urile care au înscrieri repetate in aplicație, ca răspuns la clarificările solicitate de operatori. Punerea solicitării în starea clarificări presupune că operatorul a verificat solicitarea și a constatat că sunt necesare corecții sau completări care trebuie aduse de către aplicant. În această situație, solicitarea este retransmisă către beneficiar, însoțită de un mesaj care conține comentariul operatorului, prin care sunt punctate corecțiile ce trebuie aduse.

Pentru a prelucra cât mai eficient fiecare cerere înregistrată în aplicație, precum și pentru a se avansa cu implementarea programului și a se putea observa un progres în procesul de transmitere către bănci în vederea obținerii finanțărilor, IMM-urile aplicante trebuie să parcurgă procesul de înscriere o singură dată.

Corecțiile aduse formularului de înscriere sau a Declarației pe propria răspundere de încadrare în categoria IMM trebuie completate de către beneficiari numai în aplicație, iar punerea solicitării în starea clarificări atrage necesitatea reintrării în cont și reluarea înscrierii.

Din cele peste 37.000 de cereri aflate în aplicație, sunt în starea de transmis la bancă un număr de 1685 solicitări, în starea de cerere clarificări sunt peste 6100 de solicitări, în diferite stadii de prelucrare sunt 263 de solicitări, iar în starea respins, sunt 13 solicitări, întrucât nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.

Un număr de peste 28.000 de solicitări așteaptă sa fie luate în analiză.

Începând cu data de 4 mai 2020, solicitările aprobate vor începe a fi exportate către bănci și vor trece în faza de analiză, conform normelor interne de creditare, în vederea emiterii acordurilor de finanțare.

Mai multe detalii despre programul IMM Invest sunt disponibile aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-stucturale.ro

Sursa: IMM Invest

Vizualizări: 295