Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parlamentul European: Planul de recuperare al UE în urma pandemiei trebuie să fie ecologic și ambițios

Marți, 21 aprilie, Comitetul Parlamentului pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranța Alimentelor a avut un schimb de opinii cu Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, cu privire la Pactul Verde European și cu privire la Legea europeană a climei.

În cadrul dezbaterii, Comitetul pentru Mediu a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să rămână fermă cu privire la schimbările climatice și la calendarul prevăzut pentru Legea climei.

Săptămâna trecută, în rezoluția sa privind acțiunile coordonate ale UE pentru combaterea pandemiei COVID-19 și a consecințelor sale, Parlamentul a invitat Comisia să propună un pachet de recuperare și reconstrucție care „ar trebui să aibă la bază Acordul verde și transformarea digitală pentru a da startul economiei. ”

F. Timmermans a fost de acord și a adăugat că Acordul Verde European nu este un lux, ci o linie de salvare pentru a ieși din criza virusului corona. Răspunsurile pan-europene sunt necesare și o redresare ecologică nu este posibilă, ci și crucială, deoarece Europa ar pierde de două ori dacă am mobiliza investițiile pentru a restabili vechea economie înainte de a o face ecologică și durabilă.

Majoritatea europarlamentarilor au fost de acord că soluționarea crizei de sănătate este prioritatea imediată, însă a fost subliniată necesitatea păstrării calendarului pe anumite părți importante ale Acordului Verde European. Domnul Timmermans a menționat neschimbarea calendarului legii UE privind climatul, cu o propunere revizuită de reducere pentru 2030 prevăzută pentru septembrie, în timp ce strategia UE pentru biodiversitate și strategia farm-to-fork rămân priorități importante, dar ar trebui să fie amânate „câteva săptămâni, dar nu luni”.

Context

La 28 noiembrie 2019, Parlamentul European a declarat o urgență climatică în Europa și la nivel global. Europarlamentarii au solicitat, de asemenea, ca toate propunerile legislative și bugetare relevante ale UE să fie aliniate pe deplin la obiectivul de a limita încălzirea globală la sub 1,5 ° C.

Comisia a propus Acordul Verde European la 11 decembrie 2019. Aceasta a fost urmată de o propunere pentru o lege a climei a UE la 4 martie 2020 pentru a asigura o Uniune Europeană neutră din punctul de vedere al climei până în 2050. Legea climei trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și Consiliul Miniștrilor prin procedura legislativă ordinară.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 157