Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Nancu (FNGCIMM): Ministrul Finanțelor va anunța astăzi, cel târziu mâine, data relansării înscrierilor pe IMM Invest

În cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, ministrul Florin Cîțu va anunța exact data și ora începerii înscrierilor (n.r. pe programul IMM Invest)”, a declarat directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Dumitru Nancu în cadrul unui interviu acordat RFI publicat astăzi, 22 aprilie 2020.

Conform acestuia, de vineri echipele tehnice ale FNGCIMM, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României au lucrat și testează în continuare aplicația IMM Invest. Reamintim că vineri, ca urmare a unor disfuncționalităților ale sistemului de înregistrare reclamate de antreprenori din primele minute de la activare, FNGCIMM a transmis că procesul de înscriere în aplicație va fi reluat de la 0.

În cadrul interviului, acesta a reamintit detalii punctuale despre programul IMM Invest România:

  • Programul a fost aprobat de Comisia Europeană până în 2026
  • Înscrierile se pot face online până la sfârșitul anului, 31.12.2020, cu posibilitatea prelungirii în anul următor, „deci practic nu există un principiu primul venit-primul servit”
    • Data de 31.12.2020 a fost aleasă deoarece, având în vedere că aceste facilități sunt acordate din bugetul de stat, exercițiul financiar, conform legii 500 a finanțelor publice, nu poate depăși această dată
  • Aplicația online nu este decât un registru unic electronic prin care IMM-urile din România se înscriu în cadrul proiectului
  • După înregistrarea online, decizia de aprobare a acestui credit aparține băncii, finanțatorului.

În jur de 40.000 de IMM-uri vor beneficia de program

Referitor la numărul estimativ de beneficiari ai programului, directorul general FNGCIMM a făcut următoarele precizări:

Conform estimărilor noastre, numărul mediu de întreprinderi mici și mijlocii care vor beneficia de această garanție este în jur de 40.000, cu posibilitatea ca în această perioadă, până în 2026, dacă va fi plafonul consumat, guvernul poate face o realocare.”

Mai multe detalii privind programul IMM Invest aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 471