Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat Acordul de implementare a Programului ESPON 2013

Prin semnarea de către reprezentantul Guvernului Marelui Ducat de Luxemburg, domnul Jean - Marie HALSDORF, ministrul internelor şi amenajării teritoriului a „Acordului între Statele Membre ale UE, Statele Partenere şi Marele Ducat de Luxemburg, având rolul de Autoritate de Management şi Autoritate de Certificare, privind implementarea Programului Operaţional ESPON 2013" (Acordul de implementare a Programului ESPON 2013) , a fost finalizat procesul de semnare a acestui document care creează fundamentul legal al implementării programului. Acordul a fost semnat, anterior, în luna martie, de către reprezentantul guvernului României, domnul László BORBÉLY, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor.
Programul ESPON 2013 este primul dintre cele 11 programe de cooperare teritorială europeană (la care România participă, prin MDLP) pentru care procesul de semnare a acordului de implementare a fost încheiat.
Principalele obligaţii ale României care decurg din Acordul semnat se referă la transferarea anuală a contribuţiei naţionale la bugetul comun al programului, constituirea Punctului Naţional de Contact ESPON şi organizarea unui sistem eficient de management şi control al utilizării fondurilor programului pe teritoriul României.
Programul ESPON 2013 este un program operaţional în cadrul Obiectivului Cooperare Teritorială Europeană al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene, prin care se accesează fonduri pentru realizarea de studii şi instrumente de cercetare în dezvoltare teritorială din Fondul European de Dezvoltare Regională în perioada 2007 - 2013.
Bugetul total al Programului ESPON 2013 este de 47,1 milioane de euro, iar contribuţia naţională a României la acest buget, corespunzătoare perioadei de programare 2007 - 2013, este de 350 mii Euro.
Primul apel pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului ESPON 2013 a fost organizat în perioada 22 ianuarie - 22 martie 2008, iar procesul de selecţie şi aprobare a proiectelor care vor primi finanţare din bugetul programului este în curs de finalizare.
Pentru mai multe informaţii despre Programul ESPON 2013, puteţi să contactaţi:
Autoritatea Naţională a Programului ESPON 2013 - Direcţia Generală Strategii şi Politici pentru Coeziunea Teritorială
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor
Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, 050741, Sector I, Bucureşti
Telefon/Fax: +040 372 114 520
E-mail: mailto:espon2013@mdlpl.ro
www.mdlpl.ro, www.infocooperare.ro, www.espon.eu
Sursa: www.infocooperare.ro

Vizualizări: 99