Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea programelor de finanțare gestionate de Ministerul Economiei, amânată până după încetarea stării de urgență!

Companiile care doresc să acceseze programele naționale gestionate de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri vor mai avea de așteptat cel puțin până la finalul stării de urgență. Calendarele de lansare și termenele de implementare vor fi stabilite după încetarea stării de urgență provocată de criza medicală, a transmis astăzi ministerul urmare a unei solicitări adresate de fonduri-structurale.ro.

Conform declarațiilor publice anterioare, cel puțin un program de finanțare urma să fie lansat în această perioadă. Este vorba de Microindustrializare despre care ministrul Economiei, Virgil Popescu, menționase pe 22 martie că urma să fie modificat pentru orientarea către producția de materiale sanitare, cu posibilitatea lansării acestuia în cursul săptămânii trecute.

Reamintim că pentru acesta și pentru programele Femeia Antreprenor, EMPRETEC, Meșteșuguri și Comerț-Servicii procedurile de derulare au fost republicate spre consultare la finalul lunii februarie

În completarea răspunsului trimis astăzi către fonduri-structurale.ro, Ministerul a menționat că pe perioada stării de urgență, în contextul răspândirii virusului SARS Cov-2, „va acționa activ și aplicat acestei perioade, ajustând procedurile legislative nevoilor mediului de afaceri și posibilităților actuale de dezvoltare”.

Ministerul a comunicat zilele trecute opțiunile disponibile pe contractul de finanțare pentru beneficiarii care au accesat în edițiile anterioare programul Start Up Nation și celelalte gestionate de Minister, în contextul stării de urgență decretate. 

Cristina Pojoga,

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1699