Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus: 3,079 de miliarde de euro - cuantumul total al bugetului UE pe care România îl poate folosi

În data de 13 martie 2020, Comisia Europeană a publicat măsurile pentru atenuarea daunelor financiare ale IMM-urilor în contextul pandemiei de COVID-19, urmând ca acestea să fie aprobate de Consiliul și Parlamentul European în data de 18, respectiv 26 martie 2020.

Una dintre măsurile propuse și ulterior aprobate este Inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus, prin care vor fi mobilizate 37 miliarde euro din fondurile UE disponibile cât mai curând posibil pentru cetățenii, regiunile și țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Fondurile vor fi direcționate către sistemele de sănătate, IMM-uri, piețele forței de muncă și alte părți vulnerabile ale economiilor statelor membre ale UE. 

Din cele 37 miliarde euro aprobate, conform tabelului publicat de Comisia Europeană, România va beneficia de aproximativ 3,1 miliarde euro. 

Suma de 3,079 miliarde euro provine din investiții totale legate de lichidități puse la dispoziție, formată la rândul său din lichidități în valoare de 491 milioane euro și sume corespunzătoare din bugetul UE în valoare de 2,588 milioane euro.

România - al 4-lea cel mai mare buget acordat de către UE

Conform tabelului, primele 4 țări, din perspectiva ajutorului financiar acordat sunt:

  1. Polonia - 7,435 miliarde euro
  2. Ungaria - 5,603 miliarde euro
  3. Spania - 4,145 miliarde euro
  4. România - 3,079 miliarde euro

Întrebări și răspunsuri privind răspunsul coordonat la nivel european cu privire la coronavirus.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursă date și foto: Comisia Europeană & Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 626