Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 COVID-19: Comisia a oferit finanțare de până la 80 de milioane de euro pentru CureVac, compania care produce vaccinuri inovatoare

Luni, 16 martie, Comisia a oferit un sprijin financiar în valoare de până la 80 de milioane de euro către CureVac, un dezvoltator de vaccinuri inovatoare din Tübingen, Germania, pentru a intensifica dezvoltarea și producția unui vaccin împotriva COVID-19.

Conform comunicatului, sprijinul urmează să fie acordat sub forma unei garanții a UE pentru un împrumut BEI evaluat în prezent la o valoare identică, în cadrul InnovFin, mecanismul de finanțare pentru boli infecțioase din cadrul programului Orizont 2020.

Despre CureVac

Înființată în anul 2000, CureVac este o companie biofarmaceutică germană care a dezvoltat o tehnologie nouă pentru a depăși unul dintre cele mai mari obstacole în calea utilizării vaccinurilor: nevoia de menținere stabilă fără refrigerare. Tehnologia sa pentru vaccinuri se bazează pe molecule de ARN mesager (ARNm), care stimulează sistemul imunitar. Studiile preliminare au demonstrat că tehnologia poate constitui o reacție rapidă la COVID-19. În cazul în care va fi demonstrat acest lucru, milioane de doze de vaccin ar putea fi produse la costuri scăzute în unitățile de producție existente ale CureVac. CureVac și-a început deja programul de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19 și estimează lansarea testelor clinice până în iunie 2020.

Comisia a recunoscut potențialul CureVac de a aduce vaccinuri salvatoare pentru oamenii din întreaga lume într-un mod sigur și la prețuri accesibile încă din 2014, când CureVac a primit premiul oferit de UE pentru stimularea invoării în valoare de 2 milioane de euro, finanțat prin programul de cercetare și inovare al UE (Programul Cadru 7). Premiul a fost conceput pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a ideii de pionierat.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 257