Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Lansarea primului Digital Innovation Hub din Regiunea Nord-Est în luna martie la Iași. Află cum poți aplica

#savethedate Lansarea primului Digital Innovation Hub din Regiunea Nord-Est în luna martie la Iași. Află cum poți aplica

Din dorința de a contribui la implementarea Strategiei Naționale privind Agenda Digitală pentru România și de a alinia Regiunea Nord-Est la tendințele de digitalizare globale, în iunie 2019 a fost demarată inițiativa înființării unui Digital Innovation Hub în Regiunea de Nord-Est a României.

Digital Innovation Zone reprezintă o comunitate de oameni, afaceri, instituții de învățământ, centre de cercetare și inovare care doresc să colaboreze și să pășească și mai departe în lumea transformării digitale.

Ce este un Digital Innovation Hub (DIH)

  • Un Digital Innovation Hub (DIH) este o structura de tip One-Stop-Shop care sprijină companiile dintr-o regiune să devină mai competitive, prin îmbunătățirea proceselor, produselor și serviciilor, folosind tehnologii digitale.
  • Un One-Stop-Shop oferă servicii suport companiilor dintr-o anumită regiune, prin cooperare prin intermediul unui multipartener. De exemplu: conștientizarea tehnologiilor de digitizare, explorarea inovației, dezvoltarea viziunii și strategiei pentru business, training, acces la fonduri și investiții, cercetări colaborative etc.
  • Prin intermediul unui Digital Innovation Hub se pot crea conexiuni cu investitori, accesa finanțări pentru transformarea digitală și se conectează utilizatorii și furnizorii de inovații digitale.

Evenimentul de anul acesta va fi un prilej de a prezența inițiativa potențialilor parteneri și clienți, de a înțelege secretul din spatele modelului de afaceri al unor inițiative similare și de a identifica oportunități de dezvoltare/cooperare pentru astfel de structuri în perioada 2021-2027.

La eveniment vor participa peste 100 de companii private din industria IT și celelalte sectoare prioritare, universități, clustere, entități de inovare și cercetare, Camere de Comerț și Industrie din regiune precum și reprezentații Digital Innovation Hub-urilor operaționale din România.

Pe 12 martie 2020, la Iași, în Aula Universității Alexandru Ioan Cuza, membrii fondatori ai North-East România Digital Innovation Hub - Digital Innovation Zone, organizează evenimentul de lansare oficială.

Oricine dorește să afle mai multe despre Digital Innovation Zone este binevenit la evenimentul de lansare, la Iași, 12 Martie 2020, Aula Magna `Mihai Eminescu", Universitatea A.I. Cuza , Bulevardul Carol 1, nr.11.

Participarea este gratuită, înscrierea se face aici, iar intrarea în sala se face exclusiv pe baza biletului electronic.

Sursă date și foto: ADR Nord-Est

Vizualizări: 534