Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parteneriate romano-italiene in cadrul programelor SEE si INTERREG IV

În data de 7 mai a.c. a avut loc la Bologna, Italia, cea de-a doua întâlnire bilaterală România – Italia cu tema cooperării teritoriale în cadrul Programelor Sud Estul Europei şi INTERREG IVC. Prima întâlnire de acest tip, a fost organizată la Bucureşti în perioada 12-13 noiembrie 2007.

La acest grup de lucru au participat reprezentanţi ai Ministerelor, Regiunilor, Judeţelor şi Administraţiei publice din România şi Italia. Scopul reuniunii a constat în schimbul de informaţii privind structurile naţionale şi condiţiile pentru implementarea cooperării teritoriale în România şi Italia.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Economice (Italia) şi ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuintelor, în calitate de Autorităţi Naţionale pentru programele SEE şi INTERREG IV C, încurajează astfel, intensificarea cooperării între România şi Italia în cadrul celor două programe de cooperare teritorială sus-menţionate, în vederea facilitării creării de parteneriate.

În fosta perioadă de programare 2000-2006, atât în cadrul programului INTERREG III B CADSES cât şi în cadrul programului INTERREG III C precum şi în cadrul primei licitaţii de proiecte INTERREG IV C, partenerii italieni au avut cea mai mare rata de participare. Astfel, reprezentanţii italieni au împărtăşit din experienţa câştigată în cadrul programelor de cooperare teritorială.

Evenimentul a avut loc în contextul lansării primei licitaţii de proiecte în cadrul programului de cooperare transnaţională SEE şi a aprobării primelor proiecte de cooperare interregională INTERREG IV C (mai multe detalii puteţi găsi accesând paginile de Internet ale celor două programe: www.southeast-europe.net, respectiv www.interreg4c.eu).

Reprezentanţii celor două state partenere au prezentat idei de proiecte în vederea dezvoltării de parteneriate dar şi proiecte ce sunt deja în faza de dezvoltare sau implementare şi implică parteneri atât din Italia cât şi din România.
Sursa:infocooperare.ro

Vizualizări: 83