Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Fondurilor Europene: În perioada februarie-martie 2020 vor fi lansate 10 apeluri cu o valoare de aproximativ 250 de milioane de euro. Primul va fi lansat săptămâna viitoare!

În cadrul ședinței de guvern de joi, 13 februarie 2020, s-au purtat discuții referitoare la cele zece noi apeluri ce vor fi lansate în perioada februarie-martie 2020 în cadrul Programului Operațional Capital Uman.

Conform declarațiilor ministrului Fondurilor Europene, valoarea apelurilor de proiecte este în jur de 250 de milioane de euro și sunt câteva categorii de beneficiari vizați.

Printre beneficiari se numără și diaspora, unde se intenționează să fie relansat apelul de proiecte într-o formă nouă, adaptată scopului pentru care va fi lansat apelul, respectiv de a asigura crearea de locuri de muncă şi oportunități de business pentru cei care sunt plecați în străinătate.

Conform declarațiilor, a doua categorie de beneficiari este cea a studenților în an terminal. Se dorește lansarea unui test pilot prin care se următește simularea înfinţării de startup-uri, mai ales în zonele tehnice.

În cadrul ședinței s-au purtat discuții și despre programul de tip after-school. Viceprim ministrul Raluca Turcan a declarat că „Ministerul Fondurilor Europene este în măsură ca săptămâna viitoare să lanseze un apel de proiect pe fonduri europene pentru pilotarea programului after school începând cu anul școlar viitor, adică septembrie 2020. Acest proiect ar avea o valoare de 20 de milioane de euro, aplicantul ar fi Ministerul Educației Naționale, iar beneficiarii vor fi elevi până în clasa a patra din zone de risc, din familii cu condiții dezavantajoase și aceste fonduri, practic, vor fi alocate, prin Ministerul Educației, direct școlilor, astfel încât să poată să deruleze program after school în valoare de 200 de lei per elev”.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 3466