Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Au început cursurile Acceleratorului de Întreprinderi Sociale!

Au început cursurile Acceleratorului de Întreprinderi Sociale!

Luna trecută, primii înscriși în cadrul Acceleratorului de Întreprinderi Sociale au luat parte la primele cursuri de antreprenoriat social organizate în cadrul proiectului! În cadrul trainingurilor, participanții dobândesc competențe și cunoștințe privind:

1. Definițiile și conceptele în domeniul Economiei Sociale;
2. Aspecte legislative de înființare și funcționare a unei afaceri sociale;
3. Realizarea unui studiu de fezabilitate / studiu de piață;
4. Elaborarea planului de afaceri (formatul este identic cu cel care va fi depus în competiția de planuri de afaceri);
5. Gestionarea afacerii sociale;
6. Inserția socio-profesională a persoanelor din grupuri vulnerabile;
7. Teme orizontale: egalitatea de șanse și de gen, dezvoltare durabilă și utilizare eficientă a resurselor, inovare socială.

Pe 15 noiembrie s-a finalizat înscrierea la programele Acceleratorului de Întreprinderi Sociale – proiect implementat de Fundația Alături de Voi România și fonduri-structurale.ro. 590 de persoane interesate din toată țara au aplicat pentru un loc la cursurile pe care le derulăm în cadrul proiectului.  Până în luna mai, peste 100 de participanți vor urma cursurile organizate în cadrul proiectului. După curs, absolvenții se vor putea înscrie în concursul de planuri de afaceri în cadrul căruia vor putea câștiga până la 100.000 de euro pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri sociale.

Acceleratorul de Întreprinderi Sociale, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vizează înființarea a 21 noi întreprinderi sociale în toate regiunile României, cu excepția București - Ilfov. Proiectul este implementat de Fundația Alături de Voi România și fonduri-structurale.ro în calitate de partener.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să ne contactați la antreprenoriat@fonduri-structurale.ro. Informații suplimentare pot fi accesate pe site-ul proiectului http://acceleratorul.alaturidevoi.ro/ .

Vizualizări: 34