Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Agriculturii: Doresc accelerarea procesului de convergență, astfel încât să fie reduse decalajele dintre fermierii români și cei din alte state membre în privința nivelului plăților directe

Ieri, 14 ianuarie 2020, a avut loc o întâlnire între ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ambasadorul Republicii Franceze la București.

Comunicatul oficial arată că discuțiile au vizat poziționarea celor două state în raport cu viitoarea Politică Agricolă Comună, plafonarea, sectorul zootehnic, cu accent pe sectorul bovin și cel ovin, specializat pe producția de carne de calitate. Va fi consolidată componenta de cercetare a cooperării agricole, precum și cea din domeniul silviculturii.

Ministrul Adrian Oros a declarat că dorește accelerarea procesului de convergență, astfel încât să fie reduse decalajele dintre fermierii români și cei din alte state membre în privința nivelului plăților directe, dar și faptul că în viitorul Program Național Strategic, fondurile din Pilonul II (dezvoltare rurală) vor fi direcționate pentru consolidarea fermelor de familie și transformarea fermelor de subzistență în ferme comerciale, ținând cont de aspectele proprii ale țării noastre: „Am inițiat un proces de întâlniri cu țările din sud-estul Europei, cu o specificitate similară României, pentru a avea o abordare comună cu privire la acest subiect în viitoarea PAC. Referitor la problema plafonării, România consideră că fiecare stat membru ar trebui să fixeze nivelul acesteia, în funcție de particularitățile întâlnite.”

Sursa: MADR

Vizualizări: 83