Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grant de 150.000 de euro acordat de Comisia Europeană către un start-up fondat la Cluj pentru un proiect de cercetare în domeniul neuroștiinței

Reprezentanța Comisiei Europene în România a transmis duminică faptul că un start-up fondat la Cluj este beneficiarul unui grant de 150.000 de euro acordat de Comisia Europeană pentru un proiect de cercetare în domeniul neuroștiinței.

În fiecare an, Consilul European de Cercetare(European Research Council) selectează și finanțează cei mai buni și creativi cercetători, de orice naționalitate sau vârstă, care vor să deruleze proiecte în UE.

Șaptezeci și șase de cercetători de top vor primi subvenții ERC Proof of Concept de 150.000 de euro fiecare. Această finanțare de top se acordă beneficiarilor ERC pentru a explora potențialul de inovare al descoperirilor lor științifice.

Suma finală de 11,4 milioane de euro împinge numărul total de proiecte ERC Proof of Concept finanțate pentru 2019 până la 200. 

Start-upul românesc câștigător al grantului de 150.000 euro este Neurodynamics Srl. Proiectul acestora are titlul Large-scale platform for motion detection and fluorescence imaging in zebrafish models of neurological disorders și este condus de cercetătorul canadian Kabashi Edor, conform publicației g4media

Descarcă lista completă a câștigătorilor

Ana-Maria Radu, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Consilul European de Cercetare

Vizualizări: 312